Sürdürülebilirlik

Yaklaşımımız

Sürdürülebilirlik, sürekliliği olan herhangi bir sistemin varolmasını sağlayan ana kaynaklarına aşırı yüklenmeden kendini sürdürebilme yeteneği olarak tanımlanır.

Sürdürülebilirlik konusu özellikle bankacılıkta daha da önem taşır. Bankaların sağladığı finansal kaynak sistemin çarklarının dönmesinde doğrudan veya dolaylı olarak etkilidir.

Nurol Yatırım Bankası olarak sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımızı uluslararası standartlara uyum sağlama, paydaşlarımızın beklentilerini karşılama ve bulunduğumuz topluma katkı sunma bilinciyle yönetmeyi hedefliyoruz.

Bankamızın çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) başlıklarındaki önceliklerimizi düzenli olarak gözden geçirirken, paydaş beklentilerini, sektörel ve küresel trendleri, üst yönetim görüşlerini, Banka stratejik planını dikkate alıyoruz. Yaptığımız anketler ve analizler sonucunda önceliklerimizi belirliyor, etki matrisine yerleştiriyor ve yönetim süreçlerine entegre ediyoruz.

Önceliklerimiz

Siber Altyapı

Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde, güçlü bir siber altyapı ve etkili veri güvenliği stratejileri, sürdürülebilirliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Bilgi varlıklarımızı korumak ve paydaşlarımızın güvenini sağlamak için uluslararası standartlara uygun sistemler kuruyor, siber güvenlik risklerine karşı sürekli izleme ve iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz.

Veri Güvenliği

Verinin güvenliği; yalnızca teknik bir gereklilik değil, aynı zamanda kurumsal sorumluluğumuzdur. Güvenlik ve gizlilik konuları sürdürülebilirlik raporlamalarında temel performans göstergeleri arasına girdiğinden dolayı Bankamız için öncelikli hedeflerin başında geliyor. İş sürekliliğinin sağlanması, operasyonel dayanıklılık, üçüncü tarafların uyumu ve kontrolü operasyonlarımızın kesintisiz bir şekilde yürümesini sağlıyor. Böylece müşterilerimizin bilgi güvenliğini garanti altına almış oluyoruz.

İnsan Hakları

Tüm operasyonlarımızda insan haklarına saygıyı temel ilke olarak benimsiyoruz. Zorla çalıştırma, çocuk işçiliği, ayrımcılık gibi uygulamalara karşı sıfır tolerans politikası yürütüyoruz. Uluslararası İnsan Hakları Beyannamesi ve ILO sözleşmeleri çerçevesinde hareket ediyor, tüm paydaşlarımızla birlikte adil, eşit ve güvenli bir çalışma ortamını destekliyoruz. NurolBank olarak çalışanlarımız için güvenilir ve huzurlu bir iş ortamı sunuyoruz. Eşit ve kapsayıcı İK politikaları uyguluyarak çalışanlarımızın yaratıcı ve yenilikçi iş çözümlerini hayata geçirmeleri için destekliyoruz.

Çalışan Memnuniyeti ve Bağlılığı

Sürdürülebilir başarının temelinde mutlu ve bağlı çalışanlar yer alır. Çalışan bağlılığına verdiğimiz önemle Bankamızın bilgi birikimini ve kurumsal hafızasını koruyor, hizmet kalitemizin belirlediğimiz standartlarda devam etmesini sağlıyoruz. Çalışanlarımızın memnuniyeti ve bağlılığını sağlamak için yetenek yönetimini, kariyer gelişimini ve performans kültürünü destekleyici uygulamalar sunuyoruz. Çalışanlarımızın görüşlerine değer veriyor, düzenli memnuniyet anketleri ve gelişim programlarıyla iç iletişimi güçlendiriyoruz. Kariyer gelişiminden iş-yaşam dengesine, çeşitlilikten kapsayıcılığa kadar birçok alanda çalışan odaklı politikalar geliştiriyor ve uyguluyoruz.

Etik ve Uyum

Etik değerlere bağlılık ve mevzuata uyumluluk sürdürülebilir bankacılığın ayrılmaz parçalarındandır. Eşit mesafe, şeffaflık, sorumluluk ve hesap verebilirlik değerlerimizin korunmasına ve uygulanmasına önem veriyoruz. Mevzuata uyumluluk, risk izleme/değerlendirme, iç kontrol ve denetim süreçlerini etkin bir şekilde devreye alarak güvenilirliği güçlendiriyor, verimliliği sağlıyoruz. Kurumsal itibarımızı korumak ve sürdürülebilir büyümemizi desteklemek adına etik değerlere sıkı sıkıya bağlıyız. Tüm iş süreçlerimizde şeffaflık, dürüstlük ve adil rekabet ilkeleriyle hareket ediyor, yolsuzlukla mücadele ve çıkar çatışması gibi konularda sıfır tolerans politikası izliyoruz. Etik kurallarımız ve uyum yönetim sistemimiz, tüm çalışanlarımız ve iş ortaklarımız için bağlayıcıdır.

Kurumsal Yönetim

Kurumsal sürdürülebilirlik stratejilerinin oluşturulması ve uygulanması için Banka yönetimimizi karar alma süreçlerine dahil ediyoruz. İyi yönetişim, sürdürülebilirlik stratejimizin temel taşlarından biridir. Hesap verebilirlik, şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda kurumsal yapımızı sürekli geliştiriyor, paydaş beklentilerini dikkate alan karar alma mekanizmalarıyla hareket ediyoruz. Kurumsal yönetim uygulamalarımızla, uzun vadeli değer yaratmayı ve güvenilir bir iş ortamı oluşturmayı hedefliyoruz.

Yönetişim Yapısı

Üyeliklerimiz

2015 yılından beri kurumsal üye olduğumuz Profesyonel İş Kadınları Derneğinin sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmalarına destek vermekteyiz. Profesyonel Kadınlar Ağı PWN İstanbul (Professional Women Network), çalışma hayatında kadınların kalıcılığını ve yükselmesini desteklemek için 2013 yılında kurulmuş bir dernektir.

2018 yılında üye olduğumuz Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ise iş dünyasının sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmasını teşvik eden ulusal bir dernektir. Aynı zamanda WBCSD’nin Türkiye temsilcisidir.

2021 yılında üye olduğumuz Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği (YÜD) 2017 yılında Türkiye'de kurulmuştur. Derneğin temel amacı, şirketlerin yönetim kurullarının etkinliğini artırmak ve yönetişim modellerinin çağdaş kurumsal yönetim ilkelerine uyumunu desteklemektir.

Kadın girişimciliğini destekleme, kadınların ekonomik hayata katılımını artırma ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etme amacıyla 2002 yılında kurulan KAGİDER’in FEM (Fırsat Eşitliği Modeli) Sertifikasına 2024 yılında başvuruda bulunduk. 2025 Mart ayında Fırsat Eşitliğini destekleyen uygulamalarımızla FEM Sertifikasını almaya hak kazandık.